Isildur1

Isildur1 er brukernavnet til en forholdsvis godt kjent pokerspiller som var et mysterium i perioden etter han dukket opp. Men den originale Isildur er også noe helt annet enn en pokerspiller.

Fakta hentet og kopiert fra Wikipendia:

«Isildur er en fiktiv person fra J.R.R. Tolkiens litterære verden. Han var sønn av Elendil, og var menneskenes hærfører i slaget ved Orodruin (dommedagsberget) i slutten av det andre tidevervet. Hans far Elendil ble drept av Sauron, og sverdet hans, Narsil, knakk under ham. Isildur tok det knekte sverdet og skar den fingeren av Saurons hånd som bar den ene ringen, herskerringen.

Elrond førte Isildur til Orodruins topp der ringen var blitt smidd og også måtte ødelegges. Isildur nektet å gi fra seg ringen, men krevde den som mannebot for sin far. Etter dette ble Isildur kronet til konge av hele sin fars rike. Han beholdt ringen helt til han falt. Orkene tok ham i bakhold og drepte ham, og ringen sank til bunns i elva Langlilja, som renner ut i den store elva Anduin.

Flere hundre år senere fant Deagol ringen men Sméagol drepte ham og tok den til sin egen. Senere tok den med seg til tåkefjellene. Isildurs og Gondors arving er Aragorn, sønn av Arathorn.»

Men det er pseudonymet Isildur1 og pokerspilleren som er bak dette navnet jeg vil skrive om.

Isildur1 dukket opp hos Full Tilt poker i september 2009, men forble en i mengden frem til han i november begynte å spille mot kjendisen der. Tom Dwan, Phil Ivey, Brian Townsend, Cole South og Patrik Antonius for å nevne noen.  Disse sitter normalt og spiller på 500/1000 dollar nivåene. Allerede de første dagene satte han karriererekord med å vinne 5,98 millioner dollar på en – 1 dag! Men allerede midt i desember var Isildur1 ned cirka 2 million dollar, inklusive et omtrentlig tap på 4 millioner til Brian Hastings i en fem timers sesjon med $500/$1000 pot limit Omaha. Med et par små unntak spilte ikke Isildur1 igjen på Full Tilt Poker siden mellom denne kollapsen i desember og til han var tilbake for fullt i februar 2010.

Så utover i dette året var det mange «fighter» og spill mellom Isildur1 og alle highroller spillerne på spesielt Full Tilt Poker siden. Så i Desember 2010 ble det annonsert at Isildur1 var blitt en Pokerstars proff online. Men det var først i Januar 2011 at identiteten hans ble offentliggjort. Og det var etter denne signeringen at Viktor Blom begynte å konsentrere seg mer og live turneringer enn online spill. Isildur1 forble hos pokerstars frem til August 2012. Da var Full Tilt raskt frempå og signerte han til seg allerede i Oktober samme år.

Hans første minneverdige plassering i live poker var 16. plassene i Main Event av WSOP i 2010. Og så sent som i 2015 spilte Viktor Blom inn mer enn 1,7 millioner dollar!

Jeg kunne ha skrevet mange sider enda om Isildur1 og hans pokerspill. Men han skal ha for å ha skapt mange artikler i alle pokermedier i løpet av 2009. Han hadde de fleste topphistoriene hos alle de største pokermediene – Cardplayer, PokerNews.com, PokerNewsDaily.com, and pokerlistings.com.