Kid Poker og The Phenom

Jeg har tidligere skrevet om en pokerspiller som brukte nick navn eller pseudonym til å «gjemme» seg bort fra offentligheten. Og det er flere med han men det er sjelden noen gjemmer seg så godt og oppnår så gode resultater som det Isildur1 gjorde. Og kanskje over så lang tid før hans identitet blir kjent. Men der er mange pokerspillere som har nicknavn men som aldri bruker dette for å gjemme seg bort. Det er bare fordi det er bruk av nick navn normalt sett når man spiller online.

Kid Poker

Kid Poker er verdenskjent et pseudonym innenfor pokerkretser i hvert fall. Nicket tilhører nemlig superstjernen Daniel «Kid Poker» Negreanu – født 26. juli 1974 i Toronto, Canada.  I dag er Daniel også innlemmet i pokerens Hall of Fame. En eksklusiv liste pålydende kun 52 personer verden over.

Barndommen

Daniel Negreanus foreldre, Annie og Constantin, flyttet til Canada fra Romania 1967. Like før eksamen fra high school hoppet Daniel av skolegangen. Han gikk ut og startet på sitt liv som pokerspiller og lette etter illegale spill i byen. Mens Daniel fortsatt bodde i Toronto, traff han Evelyn Ng, og de ble senere kjærester. Etter at han 21 år gammel hadde greid å bygge seg opp kapital, flyttet Daniel til Las Vegas for å oppfylle drømmen om å bli pokerproff.

Pokerkarriere

Frem til 2004 ble Daniel Negreanu den yngste spilleren noensinne som har vunnet en VM-konkurranse. Bare 23 år gammel vant han sin første WSOP-turnering, “$2 000 Pot Limit Hold’em event”. Siden har han vunnet mange turneringer og tjent millioner.

I 2004 ble han kåret til årets spiller av både World Series of Poker og Card Player Magazine.

Flere nicknavn

Det er fullt mulig for en og samme person å ha flere nicknavn også – det er helt opp til deg. Med flere nicknavn så er det vanskeligere for utenforstående å være sikker på hvem som er bak alle de forskjellige pseudonymene. Et eksempel på en pokerspiller som bruker eller har brukt flere slike nick er Phil Ivey.

Phillip Dennis Ivey Jr. født 1. Februar 1977. Du kjenner ham garantert aller best som bare Phil Ivey. Han er amerikansk profesjonell pokerspiller. Han slo skikkelig igjen da han vant 3 WSOP bracelet på samme sesongen i 2002. Selv om han allerede hadde et bracelet fra tidligere, så var dette hans virkelige gjennombrudd. I dag har han til sammen 10 slike armbånd og han er ansett som en av verdens aller beste pokerspillere uansett spill. Alle hans 10 armbånd har han vunnet i andre spill enn den mest vanlige formen for poker som i dag er Texas No Limit Holdem.

Poker

Phil Ivey begynte å utvikle sine pokerkunnskaper mot sine medarbeidere i New Brunswick, New Jersey, telemarketing firma sent på 90 tallet. Et av de nicknavnene han benyttet fra den tiden er “No Home Jerome”, som kom fra ID kortet han benyttet for å få adgang til å spille poker i Atlantic City, New Jersey, mens han enda bare var tenåring.

Senere ble han tildelt nicknavnet “The Phenom” etter at han vant tre WSOP armband I 2002. Mens det nicknavnet han har benyttet mest er “the Tiger Woods of Poker”.