KYGO – Hvor kommer navnet fra?

Kyrre Gørvell-Dahll er en velkjent norsk artist, men de fleste kjenner han nok bedre under artistnavnet KYGO. I dette innlegget kommer du til å få lære litt mer om KYGO, og ikke minst hvordan han kom fram til artistnavnet sitt.

It’s Learning

Mange av dere har nok hørt om It’s Learning, spesielt yngre mennesker som nylig har gått på skole. It’s Learning er en plattform som brukes i skolesystemet for å dele ressurser med elever og smale karakterer, fravær og mye mer på et sted. Alle elevene får vært sin bruker og naturligvis også et brukernavn. Brukernavnet er gjerne satt sammen av elevens for- og etternavn og kan heller ikke inneholde Æ/Ø/Å. Derfor ble Kyrre Gørvell-Dahll til brukernavnet KYGO. For mange er brukernavnet på It’s Learning det første pseudonymet de blir tildelt. Det er derfor mange elever som tar det brukernavnet med seg videre når de trenger et brukernavn til dataspill eller andre tjenester. KYGO tok dette enda litt lengre og valgte It’s Learning navnet som artist navn.

Unikt

Mange artister får problemer med artistnavnet når de skal satse internasjonalt. Det er ikke utenkelig at et artistnavn som er ledig i Norge kanskje allerede er i bruk i USA. Vi har også sett eksempler på at Norske navn gjerne har en litt annen betydning på engelsk eller et annet stort verdensspråk. Et godt eksempel på dette er artist duoen «Envy», som måtte bytte navn ettersom ordet fikk en litt problematisk mening på engelsk.

Kygo (bilda via Wiki)

KYGO er bare fire bokstaver langt, men det er en relativt merkelig kombinasjon som ikke er brukt til noe annet. KYGO har hittil ikke hatt noen problemer med navnet. Samtidig som navnet er unikt har det en naturlig måte det kan uttales. En kombinasjon som for eksempel HJYK ville nok ikke vært like suksessfull.

Litt mer om KYGO

Kyrre Gørvell-Dahll en 28 år gammel artist fra Norge som gjerne omtales som KYGO. Han har gitt ut en rekke låter med fantastisk respons og blitt svært populær ikke bare i Norge, men i resten av verden. Han skiller seg fra andre mer tradisjonelle artister ved at han ikke er en sanger, men en DJ og en låtskriver. Noen av de mest suksessfulle låtene til KYGO er faktisk remikser av allerede kjente låter som for eksempel «I See Fire» som var låten som virkelig ga KYGO internasjonal oppmerksomhet for første gang. Han har i ettertid gitt ut flere singler og album som også har blitt svært populære, du har helt sikkert hørt noe av musikken hans.

Kyrre Gørvell-Dahll fikk brukernavnet KYGO på skoleportalen It’s Learning og valgte å bruke dette datagenererte navnet basert på navnet sitt som et artistnavn. Han har etter hvert blitt en veldig kjent artist med flere fantastiske remikser og enkelte egenskrevne låter framført i samarbeid med andre vokalister og redigert/mikset av KYGO selv i etterkant. Dette er nok ikke det siste du hører om KYGO, da han bare er 28 år gammel og definitivt kommer til å fortsette å produsere utrolig god musikk de neste årene.