Lodden og bad_ip del 2

Det er skrevet mye om Johnny Lodden opp gjennom årene. Her er del to av et 10 år gammelt intervju med ham om og rundt nicket bad_ip og overgangen til live spill.

Fryktet, men sjenert

Johnny Lodden er en hyggelig og kanskje litt sjenert ung herremann. Ikke veldig enkel som intervjuobjekt, men det blir jo et intervju etter en stund. Han prater ikke mye, men ofte meldinger til sine kamerater Tore og Gunnar. De er Team Betsson – Lodden, Lagerborg og Østebrød. Meldingene dem imellom er ofte av intern art og ikke alltid like lett å tyde. Men noe får vi da ut av det til slutt.

Siste delen av året har de tre gutta reist og spilt European Poker Tour – EPT – hvor Betsson har sponset det hele for dem. Eller i hvert fall så mye de har rukket med og ønsket å spille av denne touren.

Johnny har allerede vist at han også kan spille turneringer. 14 plass i Barcelona sier jo litt da. Dublin var enda bedre ifølge ham selv, men han hadde ikke glien på sin side. London så lå han i tet etter første dag, men fikk et vanskelig bord dag 2. Han ble «overskjørt» på alt han gjorde. Så han var snart tilbake på gjennomsnitt etter bare kort tid – uten å ha spilt engang deler av en hand.

– Synes selv jeg spilte godt, men det vil ikke gå riktig veien bare. Taper alt selv der jeg er mer enn 50% favoritt i utgangspunktet. Men kanskje jeg har spilt for aggressivt også, sier Johnny.

Hyller Sjåvik

Det å være aggressiv på de riktige plassene er noe Johnny har måtte jobbe hardt med etter overgangen fra internett til live turneringer. En live turnering varer i flere dager om man kommer dypt.

Det sier seg jo nesten selv hvor mye mer tid et ti mannsbord tar kontra et to mannsbord eller heads-up. Ting tar tid!

Gutta i Team Betsson er imponerte over hva Jan-Olav Sjåvik har presetert denne høsten. Den «gamle» luringen som vant EM allerede i 2001 har imponert mange med sitt spill i år. 3. plass under årets EM, samme plassering i Master Classics of Poker i Amsterdam. Finalebord fikk han også under WSOP i Las Vegas og vunnet en turnering helt sist på fjoråret.

– Jan-Olav spiller alltid solid poker. Han er sannsynligvis Norges beste turneringespiller i øyeblikket.

Årene fremover

Det har blitt mange pokerturneringer for Johnny Lodden siden bruken av bad_ip nicket. På disse ti årene har han mer enn 50 «in the money» plasseringer. Men han venter fortsatt på den første store seieren for å få det virkelige toppresultatet i turnerings sammenheng. Nå er det vel hans 3. og 4. plass i Grand Final turneringene i Monte Carlo i 2013 og 2015 som står som hans beste resultater.

Nå har poker også blitt tillatt i regulert form i Norge, så det er å håpe at Norge vil markere seg enda mer ute i verden innen poker!