Viktor Blom – Blom90 – Isildur1

Viktor Blom – Blom90 – Isildur1

Noen bruker pseudonym for å gjemme seg bort fra den virkelige verden så langt og lenge det er mulig. Mens andre igjen bruker det nesten som et «fancy» navn. Pokerspilleren Isildur1 dukket opp et stykke inn på 2000 tallet og forble lenge et mysterium før han tilkjenne gjorde sin egentlige identitet. Mange hadde da gjettet seg frem til hvem han var, men mange var usikre og uvitende om hvem som skjulte seg bak pseudonymet. Personen bak Isildur1 viste seg altså å være Viktor Blom. En svenske født i september 1990 og tiltrakk seg utrolig oppmerksomhet sent på året 2009 da hans navn gikk igjen i de ti aller største pottene som var blitt spilt i online pokerens historie!

Karriere

Viktor Blom ble introdusert for poker allerede som 14 åring av sin eldre bror. Og etter kun noen dager med spill mot broren så begynte han å lære sine venner spillet. Men Victor forble den beste blant sine venner og vant litt penger fra dem. Men det kom bare flere og flere venner som ville lære spillet og som ville spille. Ved en situasjon kom det hele 25 personer som ville spille i en av skolens friminutter, men også denne gangen gikk Viktor seirende ut av det hele. Etter at han hadde fylt 15 år bestemt han og broren seg for å sette inn noen penger på en online pokerside. De spilte MTT (multi table tournament) og den aller første turneringen endte de på 5. plass og vant 300 dollar – store penger for dem på dette tidspunktet! Etter noen uker splittet de lag og broren lagde en annen konto et annet sted – det var da pseudonymet «blom90» kom til verden.

Etter noen ukers spill så var blom90 allerede oppe og spilte $530 sit n gos. Og etter bare noen få måneders spilling hadde 15 år gamle Viktor Blom vunnet hele 275.000 dollar på forskjellige pokersider. Han samlet da alle pengene på en side og gikk inn og spilte cash spill og sit n gos med høyere innkjøp. Dette resulterte i at han tapte alle pengene. Enda en gang etter dette bygde han opp en bankroll, gikk inn på høyere innkjøp og tapte alt sammen. Da tok han en kortere pause fra pokeren.

Etter denne korte pausen kom Viktor sterkt tilbake. Han satte inn 10 000 Svenske kroner og bestemte seg for å holde seg til å spille heads up No Limit Texas Holdem. Etter bare to ukers spill gikk han fra å spille 1/2 SEK til 50/100 SEK. Senere når han hadde rundet 17 år satte han inn 2500 dollar hos Party Poker. Han diskuterte også nå sine planer med en kompis og fyrte løs. To dager senere spurte kompisen hvordan det gikk for han hos Party Poker? Kompisen forventet et svar som at han enten var blakk eller at han hadde bygd opp kontoen til maksimum 30 000 dollar eller noe. Han tok totalt feil. Blom hadde vunnet over 200 000 dollar på bare to dagers spill. Etter enda en runde med spill de neste to ukene hadde han over 1,7 millioner dollar på kontoen hos iPoker. Men så etter hvert uteble motspillerne for Blom90 så han ble tvunget til å finne en ny side og et nytt navn.

Historien om Viktor Blom er for lang til å skrive alt på en gang så jeg avslutter her og fortsetter i en ny artikkel litt senere. Følg med.